Атаку на аеродром у Росії здійснили СБУ та військові, 6 бомбардувальників РФ знищені – джерело

Російські бомбардувальники Су-34 на аеродромі Морозовськ, супутникова світлина, березень 2021 року

Атака дронів на аеродром Морозовськ у Росії була спільною операцією Служби безпеки України, військових і Сил оборони – про це Радіо Свобода повідомило джерело , знайоме із ситуацією.

За його даними, на аеродромі були розташовані фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34. Росія використовує їх для скидання керованих авіаційних бомб по позиціях Збройних сил України і прифронтових українських містах.

«Знищено щонайменше шість військових літаків РФ, а ще вісім зазнали суттєвих пошкоджень. Окрім техніки, близько 20 військових рашистів стали «двухсотими» чи «трьохсотими», – сказав співрозмовник журналістів.

За його оцінкою, спецоперація «значно скоротить бойовий потенціал» російської армії.

Раніше місцева влада у Росії повідомила про масовану атаку безпілотників вночі проти 5 квітня.

Місцеві телеграм-канали писали про удар БПЛА по аеродрому з тактичною авіацією в Морозовську Ростовської області. Влада офіційно цю інформацію не підтверджувала.

Морозовськ – військовий аеродром у Ростовській області РФ, розташований за 3 км на південний захід від міста Морозовська. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії ВПС РФ (в/ч 75392 Міністерства оборони РФ). На аеродромі базуються бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум