На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей – Прокудін

Вдалося повернути 11-річну дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих

Ще трьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію, повідомив 1 травня очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, організації Save Ukraine вдалося повернути 11-річну дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися у дитячому будинку на окупованих Росією територіях.

«Разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9-ти та 13-ти років. Їх доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська країни-агресорки», – зауважив Прокудін та додав, що хлопця також вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області, розповіли в ОВА.

Раніше Україна передала Катару список із іменами 561 української дитини, яких незаконно вивезли на територію Росії з окупованих українських регіонів, повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За офіційними даними української влади, з 24 лютого 2022 року з України до Росії депортували близько 20 тисяч дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно. Українські правозахисники наполягають, що дітей, силоміць переміщених із України, «сотні тисяч».

Повернути в Україну, за даними влади, поки що вдалося близько півтисячі дітей.

Форум