Генштаб повідомив про 74 бойові зіткнення на фронті

Українські військові на Херсонщині, 12 березня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнення, повідомив у ранковому зведенні 22 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

За повідомленням, українські військові протягом доби відбили атаки російських сил на шістьох напрямках, зокрема, на Новопавлівському, де загарбники за підтримки авіації 25 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ.

«Загалом за минулу добу ворог завдав 36 ракетних і 55 авіаційних ударів, здійснив 150 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах», – заявили у Генштабі.

Напередодні розвідка Великої Британії заявила, що російські війська продовжують зосереджувати свої операції в Донецькій області на сході України, досягаючи незначних успіхів.

«Вони намагалися розширити зони контролю на північний захід від Донецька і, швидше за все, ведуть боротьбу за низку сіл, включаючи Орлівку, Тоненьке, Первомайське і Невельське», – йшлося в повідомленні, оприлюдненому Міністерством оборони Британії.

У розвідці зазначили, що останніми тижнями просування російських військ сповільнилося, ймовірно, частково через значні втрати під час боїв за Авдіївку.

«Ситуація залишається нестабільною, дефіцит особового складу і боєприпасів в українських сил, ймовірно, обмежує їхню здатність утримувати позиції», – зауважили у розвідці Британії.

Міноборони Росії вдень 21 березня заявило, нібито армія агресора захопила Тоненьке Донецької області – це території на захід від Авдіївки, де російські війська намагаються рухатись далі після захоплення самого міста. Український Генштаб не прокоментував ситуацію в Тоненькому, однак зазначив у ранковому зведенні про п’ять атак армії Росії на цьому напрямку.

Форум