Лукашенко розкритикував удари України по РФ і розхвалив Путіна: "Прилетить у відповідь у десять разів більше"

Читать на русском

Лукашенко розкритикував удари України по РФ і розхвалив Путіна:

Лукашенко розкритикував удари України по РФ і розхвалив Путіна: "Прилетить у відповідь у десять разів більше"

Самопроголошений правитель Білорусі Олександр Лукашенко 11 квітня вирушив на уклін до російського диктатора Володимира Путіна. На другий день перебування в РФ він видав низку заяв для росЗМІ про повномасштабну агресію Росії проти України та "хороший момент" для нашої країни виконати кремлівський ультиматум і віддати агресору частину своєї території.

Також Лукашенко не втримався, щоб не розсипатися у похвалах на адресу Путіна і не висловити свою "авторитетну" думку щодо того, чи має Україна право відповідати на російські обстріли.

Так, на думку білоруського диктатора, у відповідь на жорстокі атаки РФ на цивільну та критичну інфраструктуру, Україна відповідати не може.

"Україна має розуміти, що якщо закидатиме БПЛА до Росії, їм прилетить у десятикратному розмірі", – видав союзник Путіна.

Багато уваги він приділив також розхвалюванню кремлівського диктатора, а також його "великодушності", адже Путін, наголосив Лукашенко, милостиво дозволив Україні капітулювати та позбутися частини своєї міжнародно визнаної території.

"Путін у цьому плані молодець. Він не відступає від своїх колишніх заяв. Документи (нібито досягнуті на початку повномасштабної війни "домовленості" у Стамбулі, – Ред.) є. Вони парафовані і російською, і українською стороною. Давайте повернемося до цих документів – і від цього "танцюємо". Або зупинимося на тих принципах, які закладені в документах. Що, неправильно? Правильно! Тому дуже гарна нагода для України та кураторів українців ухвалити рішення. Його треба ухвалювати", – заявив диктатор.

Ба більше: небажання України віддавати агресору свої території та своїх людей Лукашенко трактував як свідчення "небажання миру".

"Я так розумію, у президента Росії (він розумно це робить) це лакмусовий папірець. Хочете переговорів? Давайте. Ми відкриті, ми домовляємося, ось документи, сідаємо за стіл – не будемо далі розгортати, зупиняємось на тому, що було тоді в цих документах. Або на підставі документів йдемо далі, шукаємо якісь компроміси. Якщо після цього не буде реакції України та Заходу, значить вони просто не хочуть миру в Україні", – поділився "власною думкою" білоруський диктатор.