ЗМІ повідомили про ймовірний удар Ірану по Ізраїлю в найближчу добу. Байден закликав не робити цього

 Можлива атака стане відповіддю на удар Ізраїлю по посольству Ірану 1 квітня

Іран може завдати масованого ракетного удару по Ізраїлю в найближчу добу, повідомляє CBS з посиланням на джерела в уряді США. За їхніми даними , атака буде спрямована на військові цілі в Ізраїлі і в ній можуть бути задіяні понад 100 безпілотників та десятки ракет.

Можлива атака стане відповіддю на удар Ізраїлю по посольству Ірану 1 квітня, коли загинули семеро членів Корпусу вартових ісламської революції (КСІР), включаючи високопоставлених офіцерів.

Військові експерти, опитані CBS, вважають, що ізраїльській протиповітряній обороні буде складно відбити атаку передбачуваного масштабу. За їхніми прогнозами, можливі значні руйнування, що призведе до різкої ескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном.

У той же час, командувач Генштабом Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) генерал Герцл Галеві заявив, що ЦАХАЛ готова зустріти будь-яку загрозу і повністю готова до будь-яких дій – як оборонних, так і наступальних.

Коментуючи інформацію про ймовірний напад, президент США Джо Байден заявив журналістам у Білому домі закликав Іран «не робити цього». Він очікує, що Іран рано чи пізно нападе на Ізраїль. Байден також наголосив, що Вашингтон «відданий захисту Ізраїлю».

Як повідомив портал Axios із посиланням на трьох американських посадовців, Іран раніше цього тижня надіслав повідомлення адміністрації Байдена: якщо США будуть втягнуті у бойові дії між Ізраїлем та Іраном, сили США в регіоні будуть атаковані.

Раніше анонімне джерело, близьке до американської розвідки, повідомило агентству Bloomberg, що питання більше не полягає в тому, чи нападе Іран на Ізраїль, а в тому, коли це станеться.

Держдепартамент США напередодні випустив застереження для американців, які перебувають в Ізраїлі, порадивши їм не виїжджати за межі великих міст, які краще захищені системами ППО. Також багато країн світу, включаючи США, Францію, Польщу, Індію, рекомендують своїм громадянам утриматися найближчим часом від поїздок до Ізраїлю.

Форум