На Гаїті лідер банд оголосив умови, на яких він готовий скласти зброю

Читать на русском

На Гаїті лідер банд оголосив умови, на яких він готовий скласти зброю

На Гаїті лідер банд оголосив умови, на яких він готовий скласти зброю

Колишній коп а нині очільник "альянсу" бандитських угруповань Гаїті Джиммі "Барбекю" Шерізьє заявив, що може скласти зброю у війні з тимчасовим урядом країни. Але тільки за умови, що його групи включать у переговори щодо створення нового уряду.

Ніяких переговорів наразі ніхто не веде, країною намагається керувати тимчасовий уряд, який складено групою країн Карибського басейну. Але Джиммі "Барбекю" погрожує, що насильство, яке охопило Гаїті в останні тижні, може загостритися найближчими днями, про що він і сказав журналісту Sky News.

"Ми готові до рішень, готові відкласти зброю. Якщо міжнародне співтовариство прийде до нас з детальним планом, якщо ми зможено сісти разом за стол переговорів. Але вони не можуть нав’язати нам, чи складати нам зброю. Це ми повинні вирішити самі. Ми не віримо у вбивство людей і різанину. Ми віримо в діалог. Але у нас в руках зброя, і саме з нею ми повинні звільнити свою країну", – сказав Джиммі Шерізьє.

На Гаїті лідер банд оголосив умови, на яких він готовий скласти зброю: вся справа у посаді  qrxiquikhiqhdant

Альянс банд Джиммі "Барбекю" знов змінив назву. Тепер це Viv Ansanm (тобто "Жити разом"). Раніше угруповання звалося G9 – об’єднання дев’яти найбільших банд столиці Гаїті Порт-о-Пренса. Наразі альянс контролює близько 80% столиці.

За словами Джиммі "Барбекю", бандам не вистачить лише обіцянки включити їх до переговорів. А кенійських військових та правоохоронців, призваних в країну групою країн Карибського басейну, "повстанці" (так Шерізьє називає своїх людей) вважають "агресорами" та "загарбниками". І, відповідно, будуть з ними воювати.

На Гаїті лідер банд оголосив умови, на яких він готовий скласти зброю: вся справа у посаді