Українського мецената Сапронова вигнали з телестудії за російську мову

Читать на русском

Українського мецената Сапронова вигнали з телестудії за російську мову

Українського мецената Сапронова вигнали з телестудії за російську мову

Знаменитого харківського спортивного мецената Юрія Сапронова усунули від коментування на телеканалі Setanta Sports матчу між Україною та Румунією у межах неофіційного командного чемпіонату світу з тенісу серед жінок Кубок Біллі Джин Кінг. Епізод стався під час гри Еліни Світоліної та Жаклін Крістіан.

Перед початком поєдинку 60-річний Сапронов під час включення студії вибачився за те, що не зможе працювати українською мовою, після чого почав коментувати російською. Сапронов пояснив, що йому дуже важко дається українська мова, незважаючи на те що він навчається.

"Отримав подяку. За вагомий внесок протягом 26 років в український теніс. Сьогодні вночі я був вигнаний зі студії каналу Setanta Sports. Чемно вигнаний. У ютубі був чат, з нікнеймами. Я порахував: 15-20 людей підняли хай у чаті ютуба за те, що я коментую не українською мовою. Після першого сету надійшов дзвінок від власників "Сетанти" редактору програми із вказівкою зняти мене з ефіру", – написав у "Фейсбуці" Юрій Анатолійович.

Знаменитого українського мецената вигнали з телестудії за російську мову. Відео queiqxeiudiqerant

Сапронов також перерахував те, що зробив для українського тенісу.

"Якщо дуже коротко, то:

1. У Харкові за свої гроші я побудував 24 тенісні корти.

2. За мої гроші у Харкові було проведено 5 матчів збірної України у Кубку Федерації та один матч Кубку Девіса.

3. За мої гроші збірна України провела матчі КФ у Болгарії, Австралії, Аргентині, Італії.

4. За мої гроші (я відповідав у країні з 2006 по 2011 рік за жіночий теніс) збірна України з 35-го місця у світовому рейтингу піднялася на 6-те. Досі цей результат не повторений жодною збірною України жодним видом спорту в командних видах спорту.

5. У моїй приватній спортивній школі 17 років тренується понад 100 дітей.

6. Еліна Світоліна. Коли їй було 13 років, я уклав з нею 7-річний спонсорський контакт, і вона переїхала з Одеси тренуватися до Харкова. Потім ми продовжили з нею контракт ще на 5 років. На мій погляд, є чим пишатися. Це не є бізнес. Це меценатство", – наголосив Сапронов.

У коментарях Юрій Анатолійович спростував інформацію про те, що залишив ефір через комендантську годину.

Знаменитого українського мецената вигнали з телестудії за російську мову. Відео