Наслідки ударів по російських НПЗ: Казахстанська авіакомпанія призупинила польоти в Татарстан

qazaq

Авіакомпанія Qazaq Air заявила про призупинення авіасполучення між містом Актобе на заході Казахстану та містом Казань, столицею Татарстану, з міркувань безпеки.

Про це йдеться в повідомленні авіакомпанії, передає Укрінформ.

"Із метою забезпечення безпеки польотів починаючи з 5 квітня цього року авіасполучення за напрямком "Актобе – Казань – Актобе" буде призупинене", – заявили у Qazaq Air.

В авіакомпанії не вказали, коли планується відновлення авіасполучення зі столицею Татарстану.

Атака українських дронів

Як повідомлялося, 2 квітня безпілотники атакували російські нафтопереробні підприємства в Єлабузі та Нижньокамську, що в Республіці Татарстан.

Голова Татарстану Рустам Мінніханов запевнив, що "серйозних руйнувань немає, технологічний процес підприємств не порушено". При цьому у Єлабузі зруйноване приміщення, шість осіб постраждали.

За інформацією українських ЗМІ, в Єлабузі" атакували підприємства, де з іранських комплектуючих збирають дрони "Шахед", якими Росія завдає ударів по Україні.

Крім того, безпілотник атакував нафтопереробний комплекс у Нижньокамську в Татарстані. Атака на НПЗ є спільною операцією СБУ і ГУР Міноборони. Ідеться про нафтопереробний завод "Танеко" російської компанії "Татнєфть", розташований приблизно за 1300 кілометрів від лінії фронту.

Автор: Галина Ялівець