Зеленський відвідав Харків – говорив про ППО, фортифікації, нагородив військових

Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 9 квітня відвідав Харківську область, яка щодня зазнає обстрілів з боку російських військових.

Як повідомляє сайт глави держави, на нараді Зеленський обговорив «організацію нової схеми захисту Харкова з повітря із залученням додаткових засобів ППО».

«Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, міністр енергетики Герман Галущенко та голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький доповіли президентові про наслідки російських обстрілів для енергогенеруючих потужностей та нинішню ситуацію з електропостачанням», – ідеться в повідомленні.

Зранку 9 квітня президент проінспектував зведення оборонних споруд та укріплень поблизу кордону з Росією. За повідомленням, проєкт із будівництва фортифікаційних споруд розробило Міністерство оборони України, урахувавши досвід бійців на першій лінії захисту.

Також Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям ЗСУ та Національної гвардії, які «відзначилися під час захисту Харківщини й на Бахмутському напрямку».

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум