МВС замовило реконструкцію кінотеатру у Дніпрі за 170 мільйонів. Роботи мають виконати за місяць

супутник

Держустанова "Центр інфраструктури та технологій Міністерства внутрішніх справ України" замовила реконструкцію кінотеатру в Дніпрі під офіс "Служби 112" за 168 мільйонів гривень.

При цьому умови тендеру, ймовірно, були підібрані під попередньо визначеного переможця і ціну, пишуть Наші гроші із посиланням на дані у системі "Прозорро".

Зокрема, замовили реконструкцію триповерхового колишнього кінотеатру "Спутник" по вул. Титова, 18 під адміністративно-інформаційний центр та налаштування серверного обладнання центру обробки викликів системи "112" східного макрорегіону (Дніпропетровська, Запорізька, Сумська, Полтавська, Харківська, Луганська, Донецька області).

Система 112 дозволить населенню викликати різні екстренні служби за цим номером, а не дзвонити окремо пожежним 101, поліції 102 та медикам 103. Наразі лінія 112 працює вже у двох макрорегіонах України – центральному та західному. Від 1 травня 2024 року центр має запрацювати у Дніпрі, а у вересні в Одесі планується відкрити четвертий центр, який обслуговуватиме південний регіон.

"Центр інфраструктури та технологій МВС" оголосив тендер на проєкт реконструкції 31 січня, угоду з його переможцем мали підписати 22 лютого, а завершити проєктувальні роботи потрібно було до 15 березня. Бюро "Архітек Експерт" вказувало, що зробити це у такі стислі строки неможливо.

У підсумку "Архітек Експерт" і ТОВ "Консалтинг-Буд" подали на цей тендер пропозиції з ціною 2,8 млн грн із різницею в гривню. Однак заявки обох компаній відхилили через недоліки у документах. Відтак переможцем став ФОП Марунчак Богдан Юрійович із ціною 3,5 млн₴ Договір із ним уклали 15 березня зі строком виконання до 15 березня, однак потім продовжили строк до 25 березня.

При цьому МВС не чекало, поки проєктант роззробить проєкт, і ще 1 березня оголосило чотири тендери на самі будівельні роботи. На ці торги подало заявку лише ТОВ "Гелеон Плюс", яке було згодне братися за роботи навіть без розрахунків і проєкту. Жоден інший конкурент на тендери на будівництво не прийшов, тому "Гелеон Плюс" отримав всі чотири підряди загальною вартістю 164 млн грн, зробивши символічну знижку 1% від очікуваної ціни. При цьому реконструкцію будівлі разом із налаштуванням електроніки потрібно виконати до 1 травня 2024 року, тобто лише за 38 днів.

Читайте також: Влада Кривого Рогу купила продовольчих пайків на 136 мільйонів за секретними цінами

Київське ТОВ "Гелеон Плюс" було створене у 2019 році, але ці підряди на реконструкцію у Дніпрі стали її першим досвідом контрактів у "Прозорро".

Засновником "Гелеон Плюс" є Сергій Заруба із Кіровоградщини, а директором – Роман Доценко. Вона орендує деяке обладнання у ТОВ "Будівельна компанія Альта-Груп" Анатолія Коломійця.

Автор: Михайло Орлюк