У Курській області під атакою дронів виявився найбільший ГЗК у РФ

Читать на русском

У Курській області під атакою дронів виявився найбільший ГЗК у РФ

У Курській області під атакою дронів виявився найбільший ГЗК у РФ

Губернатор регіону запевняє, що БПЛА нібито пошкодили автомобілі співробітників ГЗК. У МО РФ стверджували, що над областю вдалося збити три дрони.

У ніч проти 11 квітня в Курській області РФ нібито атакували дрони Михайлівський гірничо-збагачувальний комбінат (МГЗК). Місцеві паблики публікують у мережі відео очевидців, і про цю подію у своєму телеграм-каналі повідомляє губернатор області Роман Старовойт.

Жителі Фатезького району та міста Желєзногорська пишуть, що начебто на комбінат була атака безпілотників, губернатор Старовойт запевняє, що нібито збиті три БПЛА, але про атаку на ГЗК він згадує лише у плані пошкодження автомобілів співробітників на паркуванні особистого транспорту біля комбінату.

Міністерство оборони РФ уточнює , що в ніч проти 11 квітня нібито було знищено 12 українських безпілотників над шістьма регіонами Росії:

  • над Курською та Тамбовською областями — по 3 дрони;
  • над Білгородською областю та Мордовією — по два;
  • над Брянською та Липецькою областями — по одному дрону.

Що відомо про МГЗК

Михайлівський гірничо-збагачувальний комбінат — одне з найбільших підприємств із видобутку та збагачення залізняку на пострадянському просторі.

 uqidrkiqxeidqant

Фото: Google Maps

З квітня 2023 року комбінат, а також холдинг "Металоінвест" включені в списки санкцій, так само як і російський олігарх Алішер Усманов, з ім’ям якого пов’язують ці підприємства. Причина накладення санкцій – відповідальність за фінансування російської агресії проти України.

На початку березня 2024 року на МГЗК сталася пожежа, в якій російська влада звинуватила Україну.