Де зараз соліст легендарного гурту "Ненсі", який народився на Донбасі

Читать на русском

Де зараз соліст легендарного гурту

Де зараз соліст легендарного гурту "Ненсі", який народився на Донбасі

Співак та композитор родом з Донбасу Анатолій Бондаренко, який свого часу заснував популярний гурт "Ненсі", не вважає російського вождя Путіна винним у війні в Україні. На думку виконавця треків "Дым сигарет з ментолом", "Девушка мечты" та інших, "звинувачувати одних президентів та лідерів не варто", але можна скинути відповідальність на абстрактних людей, які створюють "комфортні умови для політиків".

Лідер колективу продовжує співати та спілкуватися російською мовою, живучи та працюючи в Києві. Про це в Х (раніше Twitter) розповіла Катерина Жемчужникова, яка їхала з ним у таксі.

"Мене щойно на таксі додому підвозив чоловік, який, як виявилось, музикант відомого в 90-ті по всьому пострадянському простору гурту з Донеччини. Я думала, він дещо перебільшує, а коли зайшла додому й загуглила, то трохи прифігіла", – написала юзерка.

Працює таксистом у Києві, але не вважає Путіна винним у війні. Де зараз соліст легендарного гурту  queideeidrhixxant

Мова йшла про гурт "Ненсі" та його фронтмена Бондаренка, який народився в Костянтинівці. Сам він називає місце народження так: "Я народився на планеті Земля! Рідне місце – Україна, Донецька обл. м. Костянтинівка".

Працює таксистом у Києві, але не вважає Путіна винним у війні. Де зараз соліст легендарного гурту

Оскільки пісні колективу були дуже популярними і в Росії, і в Україні, підписники співака зажадали пояснень, кого він вважає винним у геноциді українців, на що отримали ухильну відповідь про світ "без кордонів, політики та воєн".

"Я не проти когось, а проти чогось! Я проти насильства та воєн. Я за творення та процвітання цивілізації! За кохання! Хто винен у цій та інших війнах? Винні люди! Ті хто створює комфортні умови політикам і делегує їм свої повноваження робити це. Тож звинувачувати одних президентів та лідерів не варто. Без схвалення, підтримки та участі людей, війни не починають", – видав артист.

Працює таксистом у Києві, але не вважає Путіна винним у війні. Де зараз соліст легендарного гурту

На думку Бондаренка, щоб припинити війну, люди повинні визнати своєю батьківщиною Землю.

До слова, зі своїм російськомовним репертуаром артисти гастролюють по Україні, де збирають чималі зали. Ба більше, на сторінці виконавця є й фрагменти виступів за кордоном. Як саме 58-річний музикант виїхав, щоб співати, наприклад, у Вільнюсі, незрозуміло. Очевидно, що концерт не був спрямований на популяризацію української культури чи збір донатів на ЗСУ.

24 лютого 2022 року співак був в Україні, але жодного разу не назвав Росію винною в війні чи геноциді. Натомість він подякував усім, хто "за мир", порадував підписників життєрадісними постами та повернувся до планування туру.

Вже в той рік він грав за кордоном концерти, але не погодився їхати до РФ. Також збереглася інформація, що лідер гурту волонтерив у Борисполі на початку повномасштабної війни.

Працює таксистом у Києві, але не вважає Путіна винним у війні. Де зараз соліст легендарного гурту

Цікаво, що артист багато років жив у Москві, але в 2016-му був висланий. Співробітники Федеральної міграційної служби Російської Федерації не пустили в країну українця і тримали його в аеропорту добу.