среда16 октября 2024
lifeukr.net

"Канал Єрмака" отримав 572 млн грн на "Єдиний марафон"

06:14 27-03-2024

Українська влада під час війни "розпиляла" на "кишенькову" комерційну структуру більш ніж 570 млн грн начебто на виробництво інформаційної продукції.

Про це у своєму Телеграм каналі пише народний депутат України Ярослав Железняк (партія "Голос").

"Наступного разу коли буду чути від деяких наших урядовців чи депутатів про проблеми з бюджетом і те, як особливо зараз не вистачає фінансування (в тому числі на армію)…

Обовʼязково задам питання, як так сталося, що менше ніж за два тижня березня "Мультимедійна платформа іномовлення України" закупила «Закупівля послуги з виробництва (створення) інформаційних програм та аудіовізуального твору» на 572,4 млн грн ????!!!!

Для розуміння, деякі тендери одразу на 100+ млн грн, а найбільший тендер відбувся 13 березня…. Де одразу лот на 190 млн грн отримав канал «Ми — Україна»

Ще раз, тільки за два тижня березня тендерів провели на 572 млн грн…. Це навіть більше ніж тоді Рада хотіла направити на музей Голодомору."

Нагадаємо:

«Ми — Україна» — загальноукраїнський інформаційний телеканал, в якому працюють колишні працівники закритих каналів «Україна» й «Україна 24», що належали українському олігарху Рінату Ахметову.

За офіційною версією, співвласниками нового каналу стали журналісти, а головним бенефіціаром з часткою у 75% — політолог Ігор Петренко.

18 квітня 2023 року видання «Наші гроші» повідомило, що серед каналів, що транслюють марафон «Єдині новини», «Ми — Україна» отримав найбільше фінансування — 465 мільйонів₴ За розрахунками, година виробництва матеріалу обходиться у 163 тисячі₴ Це не-ринкова, спекулятивна ціна на продукцію.

В українських ЗМІ стверджують, що джерела фінансування та стрімкого злету каналу-новачка пов’язані з покровительством офісу президента. Зокрема, "Українська правда" пов’язує канал з головою ОП Андрієм Єрмаком.

Вгорі: знімок екрану Ярослава Железняка

«Аргумент»