Телеком-оператори збільшили кількість генераторів за рік на 43%

мобільний,зв’язок

В Україні у 2023 році суттєво збільшилася кількість резервних джерел електроживлення, необхідних для забезпечення автономної роботи технічних засобів електронної комунікації протягом щонайменше трьох діб в умовах відсутності зовнішнього електроживлення.

Про це йдеться у звіті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, протягом 2023 року забезпеченість генераторами операторів ПрАТ "Київстар", ПрАТ "ВФ Україна", ТОВ "Лайфселл", АТ "Укртелеком", ПрАТ "Датагруп" зросла на 43% порівняно з показником 2022 року до 6 049 одиниць.

Забезпеченість акумуляторними батареями – на 34% до 385,55 тис., зазначається у тексті звіту.

Кількість адрес/точок забезпечених засобами автономного електроживлення (генераторами) за рахунок третіх осіб, на території яких розташовується відповідне мережеве обладнання за результатами роботи телеком-операторів з місцевими органами самоврядування та підприємствами, установами, організаціями, бізнес-центрами, торговельно-розважальними центрами, зросла до 2 тис., що на 1,25 тис. більше, ніж на початок 2023 року.

Крім того, оператори мереж за сприяння соціально активних учасників приватного сектору економіки створили у багатьох містах України мережі публічних Wi-Fi-зон, що дозволило громадянам мати відкритий доступ до інтернету.

Автор: Галина Ялівець