ДБР підозрює прикордонника з Одеси в організації схеми нелегального перетину кордону

«Прикордонник продавав «клієнтам» за 1 тисячу доларів США спеціальні картки, які дозволяли проїзд транзитною зоною автодороги «Одеса — Рені»

Державне бюро розслідувань (ДБР) заявляє про викриття чергової схеми нелегального перетину українського кордону для чоловіків призовного віку. В організації перетину кордону правоохоронці підозрюють інспектора прикордонної служби на Одещині, йдеться у повідомленні пресслужби ДБР 2 травня.

«Прикордонник продавав «клієнтам» за 1 тисячу доларів США спеціальні картки, які дозволяли проїзд транзитною зоною автодороги «Одеса — Рені». Вже у транзитній зоні поруч із кордоном «клієнти» кидали свої авто та тікали за межі країни», – зазначили детективи.

За словами ДБР, прикордонника було затримано після одержання коштів від «чергових втікачів, яких зупинили під час спроби перетину кордону».

Чоловіку повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення років.

Напередодні прикордонники повідомили, що викрили канал нелегального перетину державного кордону України для військовозобов’язаних чоловіків на Буковині. Чоловіки домовились з місцевим жителем про те, що він доставить їх до Румунії. За це організатор запросив з кожного від 6 до 9 тисяч євро.

За даними прессекретаря Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну встановлено смерть понад 30 осіб, які намагалися нелегально перетнути західний державний кордон України.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум