Росія почала експортувати дизпаливо до Венесуели

путин,мадуро

Росія різко збільшила експорт дизпалива у Бразилію і почала постачати пальне до Венесуели .

28 січня танкер Sea Maverick доставив 35 тис. тонн дизпального на термінал El Palito Refinery венесельської державної компанії PDVSA, повідомляє галузеве видання Enkorr із посиланням на дослідження Консалтингової групи "А-95".

Водночас надходження російських дистилятів у бразильські порти минулого тижня зросли у 2,5 раза й становили 323 тис. тонн. Усі вантажі було відправлено з балтійських портів.

Крім того, минулого тижня зросли обсяги надходження російського дизпалива і газойлю в турецькі порти – з 220 тис. тонн до 241 тис. тонн. Росія була єдиним постачальником дизпалива і газойлю в Туреччину морським шляхом.

Читайте також: Росія змогла перенаправити в Китай лише 11% газу, від якого відмовилася Європа

Загалом обсяги надходжень російських газойлів і дизпалива у порти інших країн за тиждень 22-28 січня зросли на 50% відносно попереднього тижня і становили 973 тис. тонн.

Найбільші обсяги було відправлено з портів "Приморськ", "Новоросійськ" і "Туапсе", на які припало 39%, 26% і 14% відповідно. Найбільшими за обсягами країнами, куди 22-28 січня надходили російські газойлі й дизпальне, були Бразилія, Туреччина, Сенегал і Туніс. На них припадає 75% постачань.

Автор: Михайло Орлюк