Байден і Трамп набрали необхідну кількість голосів на праймериз для висування на вибори

Читать на русском

Байден і Трамп набрали необхідну кількість голосів на праймериз для висування на вибори

Байден і Трамп набрали необхідну кількість голосів на праймериз для висування на вибори

У вівторок, 12 березня, чинний президент Джо Байден отримав достатню кількість делегатів, щоб закріпити за собою номінацію від Демократичної партії на майбутніх президентських виборах у США. Водночас, експрезидент США Дональд Трамп отримав необхідні голоси після перемоги у Вашингтоні.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Відомо, що Байден переміг на праймеріз Демократичної партії у штаті Джорджія.

Згідно з прогнозами штабу, який ухвалює рішення, це дає йому достатньо делегатів для висування на пост президента від Демократичної партії і практично гарантує, що він знову зустрінеться з експрезидентом Трампом у листопаді 2024 року.

Як зазначається, Байдену потрібно було 1 968 делегатів для перемоги в номінації, і ця кількість, за даними Edison Research, була досягнута у вівторок ввечері, коли почали надходити результати первинних виборів у Джорджії, випереджаючи очікувані результати з Міссісіпі, штату Вашингтон, Північних Маріанських островів і демократів, які проживають за кордоном.

«Зараз перед виборцями стоїть вибір щодо майбутнього цієї країни. Чи піднімемося ми і захистимо нашу демократію, чи дозволимо іншим зруйнувати її? Чи відновимо ми право вибору і захистимо наші свободи, чи дозволимо екстремістам їх забрати?», – прокоментував результати Байден.

Водночас, республіканські праймеріз відбулися у чотирьох штатах: у Джорджії, на Гаваях, а також у Міссісіпі та Вашингтоні.

Після того, як Ніккі Гейлі вийшла з гонки на тлі поразок у «супервівторок», Трампу не вистачало лише 137 делегатів на партійній конференції, яка незабаром офіційно висуне кандидата у президенти.

За інформацією ЗМІ, експрезидент отримав необхідні голоси після перемоги у Вашингтоні.