Дубінського визнали винним у корупційному правопорушенні

Читать на русском

Дубінського визнали винним у корупційному правопорушенні

Дубінського визнали винним у корупційному правопорушенні

Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України Олександра Дубінського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань і Національне агентство з питань запобігання корупції.

У тексті заяви не вказано ім’я та прізвище нардепа, проте 8 листопада минулого року ДБР повідомляло, що вручило нардепу Дубінському протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Що зробив Дубінський

За матеріалами слідства встановлено, що в серпні та жовтні 2023 року народний обранець звернувся до МОЗ України та ДБР із депутатськими зверненнями, в яких порушувалися питання, що становлять його приватний інтерес.

Зокрема, у своїх зверненнях він цікавився розглядом питання про видачу йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом.

Також він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат виступає як підозрюваний.

Як його покарали

Після набрання рішенням законної сили відомості щодо нардепа буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Також суд зобов’язав його сплатити штраф, однак у Дубінського є 10 днів для оскарження рішення суду.