Загарбники збирають дітей із окупованих територій України для навчання на дронах, — ЦНС

Читать на русском

Загарбники збирають дітей із окупованих територій України для навчання на дронах, — ЦНС

Загарбники збирають дітей із окупованих територій України для навчання на дронах, — ЦНС

9 травня на тимчасово окупованій території України заплановано проведення посвяти дітей, які стали членами російської "Юнармії".

Російські загарбники звозять підлітків із тимчасово захопленої території на "Юнтех". Мета цього заходу – навчити їх керувати дронами. Про це йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

Відомо, що до участі у зборах планується залучити близько сотні дітей віком від 14 до 17 років, які були залучені до лав "Юнармії". Також наголошується, що саму зміну проведуть у квітні в одному із таборів, розташованих у Краснодарському краї.

Також у ЦНС повідомили, що на 9 травня на нині захопленій території України заплановано провести посвяту дітей, які стали членами російської "Юнармії". За даними відомства, процедура вступу туди відбувається на добровільно-примусовій основі, оскільки дітей змушують писати заяви, щоби "не мати проблем". Також до 9 травня осередки "Юнармії" мають бути створені у всіх школах на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Життя українських дітей в окупації

Не секрет, що росіяни на тимчасово захоплених українських теренах всіляко намагаються знищити серед українських дітей шкільного віку українську культуру. Крім того, окупанти запровадили заборону вивчення української мови, а школярів змушують прославляти армію РФ. До того ж у разі чіткої незгоди їм та членам їхніх сімей починають загрожувати розправою.

Зокрема, на тимчасово захоплених територіях Донецької області загарбники проводять шкільні облави та рейди. При цьому основою для таких дій росіяни називають "екстремізм".

На початку листопада з’явилася інформація, що росіяни змушують дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, плести маскувальні сітки. Водночас загарбники змушують українських школярів писати так звані листи солдатові.