Російські війська можуть скористатися браком снарядів у ЗСУ – ISW

Український військовий показує 155-міліметрові снаряди всередині самохідної гаубиці поблизу Бахмута, фото ілюстративне

Російські війська можуть скористатися дефіцитом боєприпасів та військового обладнання, спричиненими затримками допомоги Україні з боку США, вважають фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

За даними експертів, прорив може статися за умови, якщо поставки зброї українським військовим і надалі скорочуватимуться. Фахівці ISW зазначають, що збереження Росією ініціативи на всьому театрі бойових дій дозволяє російському військовому командуванню на власний розсуд збільшувати або зменшувати інтенсивність операцій на будь-якій ділянці лінії фронту.

Німецьке видання Der Spiegel оприлюднило 12 березня інтервʼю з неназваними українськими командирами, які заявили, що майже всі українські частини і зʼєднання потерпають від дефіциту боєприпасів і військового обладнання. Видання твердить, що українські підрозділи можуть утримувати свої нинішні позиції лише тому, що російські війська не «атакують на повну силу».

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський попередив, що існує загроза просування російських підрозділів углиб українських формувань на певних ділянках фронту.

Наприкінці лютого Bloomberg з посиланням на свої джерела писав, що українські чиновники стурбовані тим, що російський наступ може набрати значних обертів до літа, якщо їхні союзники не збільшать постачання боєприпасів.

Попри це, президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна у 2024 році планує не лише оборонятися, але й готувати новий контрнаступ.

Форум