"Укроборонпром" визнав проблеми з реалізацією ракетної програми

укроборонпром

Державний концерн "Укроборонпром" визнав проблеми з реалізацією ракетної програми: значна частина її виконана, але деякі питання залишаються невирішеними.

"Попри те, що значна частина ракетної програми, розробленої за дорученням президента України командою "Укроборонпрому" та затвердженої на найвищому рівні, успішно виконана, деякі питання подальшої її реалізації залишаються невирішеними", – сказано в повідомленні "Укроборонпрому".

За рішенням генерального директора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва – у рамках координації – підрозділами безпеки концерну в березні-квітні цього року було проведено перевірку щодо встановлення причин невиконання окремих заходів ракетної програми.

Результати службової перевірки для вжиття відповідних заходів 25 квітня поточного року було направлено до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та Департаменту контррозвідки Служби безпеки України, зазначили в "Укроборонпромі".

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів затвердив на посаді нового керівника державного концерну "Укроборонпром" Германа Сметаніна. Відповідне рішення оприлюднять 26 червня, а набере чинності воно 28 червня.

Як зазначили джерела видання ЕП, чинний глава "Укроборонпрому" Юрій Гусєв провалив ракетну програму: "За даними УП, згідно з новими планами президенту Володимиру Зеленському було обіцяно, наприклад, що уже в травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Грім-2") будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ".

"Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще "дрон на 1000 кілометрів", але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: "Де ракети? Де дрони?", – заявив співрозмовник з оточення президента.

Також зазначалося, що Гусєв попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну із країн Європи, з якими Україна має якраз тісні оборонні контакти, але поки що ствердної відповіді від президента Гусєв ще не отримував.